Referat af generalforsamling 28.-03.-15.
1. valg af dirigent.
Grethe Hestbæk blev valgt som ordstyrer og konstaterede at generalforsamlingen var lovligt indvarslet.
2. valg af referent.
Solveig Andersen have nr.38 blev valgt.
3. valg af stemmetællere.
Rita Kristensen Rie Krabbe Birthe Trillingsgård. blev valgt
4. Formandens beretning:
Vejret sidste sæson gav ikke grund til klage. Om det var derfor, vi fik solgt ganske mange huse, er svært at sige. 17 handler er det blevet til siden sidste års generalforsamling, desuden nogle overdragelser. Velkommen til nye medlemmer, håber, I vil befinde jer godt her i kolonien. Aktuelt har vi 4 huse til salg, ganske pænt.
Om vejret har været en del af årsagen til de mange hussalg, er svært at sige. Men ret afgørende for øget salg er, at sidste generalforsamling gav bestyrelsen fuldmagt til om nødvendigt at søge kommunen om ændring af vedtægterne med hensyn til antallet af medlemmer fra andre kommuner. Vi ønskede reglens bortfald – forår 2014 måtte 50 medlemmer være fra andre kommuner. Fik tilladelsen, dog under forudsætning af, at de første 3 mdr. af salgsperioden stadig er forbeholdt personer med bopæl i Struer kommune.
Af andre forhold, affødt af sidste generalforsamling, kan bl.a. nævnes, at kommunen blev kontaktet med hensyn til tidspunktet for græsslåning på diget. Om det havde effekt, står hen i det uvisse. De var i hvert fald ikke til at afæske et løfte – for der var meget at tage hensyn til, ferieplan m.v. Men det blev forsøgt!
Et andet forslag, ønsket af mange gennem flere år, var, at vi fik tilladelse af kommunen til at lukke overdækket terrasse. Det viste sig at imidlertid at indeholde meget sprængstof, idet kommunen har en ganske bestemt opfattelse af, hvad de har givet tilladelse til – begrænsninger og krav, bestyrelse og medlemmer først skulle lære! Det er nu indarbejdet i de vedtægter og ordensregler, vi skal stemme om lidt senere. Vi har i bestyrelsen brugt megen tid og energi på at formidle, hvad der er forudsætning for nybyggede overdækkede terrasser. Bestående fik vi derimod lempeligere regler for! Men det er betingelser, vi må holde os efterrettelig. Forhåbentlig bliver det en tilladelse, som fremover vil være til gavn og glæde.
Stormen i december 2013 – Bodil – gav os lidt mareridt, ikke blot med hensyn til udblæste drivhuse, men især Eigils skrænt var bekymrende. Henvendelse til kommunen om yderligere sikring er uden tvivl omsonst. I teknisk forvaltning kendte man vores problem, men erkendte også, at man er i højere magters vold, nemlig Kystdirektoratets. Ikke desto mindre lovede man faktisk to ting: 1) en mulig sandfodring, 2) advarselsskilte. Sidstnævnte fik vi, men sandfodringen mener jeg ikke har fundet sted. Til gengæld har vi opfyldt vores del af aftalen: Der er ikke smidt nyt materiale ned! Status lige nu er OK, ingen vinterstorme, lidt buskads er ved at få rodfæste på stranden. Nogen har forsigtigt stampet overhænget ned. Der er nyt sand på stranden, uanset hvor det kommer fra! Status OK!
Vejret har vi i bestyrelsen ikke så stor indflydelse på – vi kan heller ikke forhindre indbrud – eller for den sags skyld ildebrande. I vinter har vi haft begge dele. De to sidstnævnte forhold kan man dog forsikre sig imod. Den sidste brand giver anledning til et par bemærkninger: Når brandvæsen og politi er tilkaldt er tilkaldt, er det første de spørger ind til altid ejerskabet – derfor: ejeren underrettes altid! Dernæst: respekter deres afspærringer. Brandsyn foregår altid et par dage efter.
Med hensyn til Vraldhal: Et nyt køkkenbord, der ikke levede op til forventningerne blev udskiftet efter reklamation. Vi fik – som reklame for virksomheden SolarVenti, afdelingen i Lemvig, SolarVest, tilbudt et energineutralt ventilationssystem. De fik til gengældlov til at reklamere! Det fungerer fint. Varmepumper ønsker vi os stadig, men her finder vi nok ingen sponsorer. (Vinterudlejning af Vraldhal)
Vraldhal udlejes ved henvendelse til et bestyrelsesmedlem. Kalenderen kan ses på nettet. Hvis andet ikke er aftalt, klares depositum og kontrakt ved næste kontortid.
Der er søgt om en hjertestarter hos TrygFonden. Det skete i januar, og der er flere måneders ventetid på svar! Alt i alt skulle vi have gode chancer, idet vi dækker et stort område, hvor der færdes mange mennesker! Vi afventer i spænding.
Om vejene. Jeg sagde sidste år noget om, at vi var at lille samfund, der skal fungere, men ikke har indkomstskat! Vi fik i bestyrelsen vældig mange klager over vejenes tilstand. Der er et par ting her, vi lige skal holde os for øje: Vejene er – har jeg ladet mig fortælle af øjenvidnere - kun ”pløjeveje” – altså egentlig anlagt som markveje. I 70’erne kørte her ikke mange biler, og vejene har uden tvivl dengang været tilfredsstillende. I dag har de en langt højere belastning, og det er klart, at det giver ulemper. At anlægge veje med fundering og belægning, har økonomiske konsekvenser, som ret beset er uden for vores rækkevidde. En anden mulighed er, at vi – som i mange af de store kolonihaveforeninger andre steder – forbyder kørsel i området. Hvem ønsker den løsning!
Med andre ord: Vi må få det bedst mulige ud af det, vi har. Den ret vedvarende biltrafik taget i betragtning har vi måttet erkende, at det er en sag for tungere maskineri. Vi har derfor lavet aftale med kommunens afdeling for Park og Vej om, at de efter behov – på vores foranledning – høvler vejene. Om der er mulighed for at give vores veje den rigtige vejprofil, står lidt hen i det uvisse. Det er bl.a. et spørgsmål om brøndenes placering – og hvor meget grus der ligger ude ved hækkene.
Hvad kan vi alle gøre? Køre forsigtigt! Ikke over 20 km! Og meget mindre i svingene ind på sidevejene. Vi ved det alle sammen – men påmind gæster og andre uvidende. I øvrigt er bumpene til stor gene for vejhøvling og vil betyde en betragtelig fordyrelse af arbejdet!
Om det kan betale sig at snakke med kommunen om evt. saltvanding vides p.t. ikke. Vi har spurgt om pris hos et entreprenørfirma – og det var ret dyrt! Det er saltblandingen, der koster. Vanding vil sandsynligvis betyde en forhøjelse af kontingent! Men grus til dækning af huller vil der stadig være behov for. Alle har mulighed for at hente en spand grus til at fylde i et hul der er opstået i vejen – men et par af medlemmerne har påtaget sig det overordnede ansvar.
Vi er nu opført i bygningsregistranten – BBR registeret. Det holdt hårdt, for alle skulle opmåles og registreres. Arbejdet, der i sidste ende faldt tilbage på bestyrelsen og webmaster, blev dog tilendebragt inden jul. Nu har vi alle officielle adresser – Vralden + husnummer. Vi kan findes på GPS af både ambulance, brandvæsen og taxi – og vi kan få post bragt ud, hvis man ellers har investeret i en postkasse. Den er billig, kan købes af foreningen i kontortiden. Vi sørger også for opsætning. Til gengæld beholder vi den ene af de to nøgler! Det sidste er nødvendigt ved evt. op- sætning af yderligere postkasser, der forventes at sidde i nummerorden! Aktuelt har to havenumre bestilt.
Af kommunen fik vi et blåt skilt med ”Vralden” – øvrige skilte har vi selv bekostet. Har derfor valgt en anden farve. Det anskaffede er et minimum. Der skal sikkert flere til – og vi kan i foreningen være vældig glade for at på mange stikveje har medlemmerne selv sørget for nummerskilte. Skilter er dyre, så det vil være fantastisk, hvis alle stikveje kunne klare det.
Vi har et lille – men effektivt – festudvalg, idet Laura og Kirsten har stået for at holde søndagstræf stort set hele sæsonen. At det kun er ”stort set” er meget imod deres ønske. Vi har i bestyrelsen fundet det rimeligt at give bedre forhold for udlejning til konfirmationer m.v. der sædvanligvis finder sted om søndagen. Men ellers har de taget tørnen hver uge. Tak for jeres arbejdsindsats. Vi sætter pris på det og håber, I vil fortsætte, håber også for jer, at nogle vil bakke jer op med at give en hånd med.
Vi havde adskillige velbesøgte arrangementer i det forløbne år. Der kan nævnes standerhejsning, plante- og kræmmermarked, st. Hansaften med Anne Marie Tovborg som festtaler, høstfest, standerstrygning – og i løbet af efteråret spisning af såvel gule ærter som brunkål. Alle velbesøgte og vellykkede arrangementer. Hermed en tak til alle, der har deltaget i forberedelser til begivenhederne. I øvrigt er der allerede nu to arrangementer fastsat: standerhejsning og plante- og kræmmermarked!
Containerpladsen fungerede rigtig godt. Jeg har hørt mange rose vores lokale pladsmænd, Anders og Jesper! De var dog ikke helt forskånet for mærkelige ting, der pludselig dukkede op næsten i ly af mørket. Men også det blev bortskaffet. Der var fint styr på det. Da vi efter en af de mest velbesøgte ferieuger stod med mere end fulde containere og overvejede, om vi skulle gøre noget ekstraordinært, var det dog Anders, der kom med en tør bemærkning om, hvad vi skulle betale for at få en ekstra tømning – i stedet for den ordinære, der ville komme dagen efter! Så kunne vi godt vente. Men vi har lige en uge eller to, hvor vores kapacitet bliver fuldt udnyttet! Jeg vil opfordre til, at man så vidt muligt bringer køkkenaffald væk i disse uger, hvis man har muligheden! I øvrigt er det sjældent, jeg hører klager fra pladsmændene over pladsens brugere. Det må betyde, at man retter sig efter henvisningerne. Der var dog lige noget et par gange her sidst på vinteren!
Vi har mange andre gøremål på Vralden, der er af stor betydning for at få tingene til at fungere. Og at tingene fungerer, har vi alle en forventning om. Der er hver dag medlemmer, der beskæftiger sig med vores forenings ve og vel, lige fra veje, blomsterkummer, blomsterbede, minigolf, petanque, pladsen ved Vraldhal, hjemmeside, bestyrelsesarbejde m.m. Ingen navne nævnt – ingen glemt! Men en varm tak til alle, der gør indsats for foreningen. Jeg er især glad for uopfordrede tilbud om at klare en eller anden mangel eller afhjælpning af et problem, man har opdaget.
Vi vil i også i år få brug for hjælp til flere ting i foreningen: Et par timer til almindelig oprydning efter vinteren – og helt konkret: I år slipper vi ikke for at male Vraldhal udvendigt. Arbejde, vi kan klare i fællesskab. I vil høre nærmere. Vi håber på god opbakning, Foreningen giver sikkert en kop kaffe eller en øl.
Suppevisken, vores medlemsblad er i al stilfærdighed afgået ved døden – næsten. Indkaldelse til generalforsamling regner den nuværende bestyrelse med stadig at udsende skriftligt til alle – men det er sikkert også kun et spørgsmål om tid.
Desuden har bestyrelsen arbejdet med planlægning af en lukket veranda til rygerne for at fritage festudvalget for arbejdet med opsætning og nedtagning af rygertelt til søndagstræf – men nu vil afstemning om forslag fra medlemmerne vise, om det bliver aktuelt.
Kontortider bliver efter samme mønster som sidste år, hvor sidste søndag i hver måned gik i stedet for torsdagen forud. Alle datoer sættes i skabene.
Søndagstræf – der er aflysning søndag d. 26. April.
Jeg vil ønske os alle en rigtig god sæson i kolonihaverne – og vel mødt i morgen til standerhejsning.
5. Regnskab v. kasserer.
kasserer Søren Christensen fremlagde regnskab for 2014. som blev godkendt.
6. Fastlæggelse af gebyrer, haveleje, m.videre.
gældende gebyrer og priser blev vedtaget.
7. Forslag til ændringer af vedtægter og ordensregler.
forslaget blev enstemmigt vedtaget.
8.Indkomne forslag:
Fra bestyrelsen:
Suppevisken vil fremover ikke udkomme som den plejer da det er en stor udgift for foreningen. Informationer vil kunne ses på nettet, og ved opslag i udhængsskabet.
Havelejen vil fremover blive opkrævet en gang om året, kasserren er dog flexibel og villig til at lave aftaler med de havelejere som har behov for det.
Fra medlemmer:
Forslag om at hastigheden på vejene sættes ned til 10 km/t. Forslaget kom ikke til afstemning da alle var enige om at kan man ikke overholde 20 km. i t. kan man jo slet ikke overholde de 10. Bestyrelsen undersøger mulighed for at få zoneskilt med 20 km.
Forslag om ny afstemning om rygning i Vraldhal. Formanden gjorde opmærksom på at det er ulovligt med rygning. Nogle medlemmer alligevel insisterede alligevel på afstemning
Forslaget blev nedstemt med 32 nej stemmer 22 ja og en ugyldig.
9. Valg af formand.
Anne Grete Fage blev genvalgt, ingen andre forslag.
10. Valg af bestyrelsesmedlemmer og suppleant.
Solveig Andersen modtager ikke genvalg, Osmund Bech Hansen modtager genvalg
Ole Maach modtager genvalg som suppleant.
Forslag.
Osmund Bech Hansen fik 16 stemmer. Ole Maach fik 31 stemmer. Villy Sørensen fik 14 stemmer. Inger Lundsberg fik 11 stemmer. Rita Kristensenfik 11 stemmer. 3 blanke 1 ugyldig.
Ole Maach og Osmund Bech Hansen blev valgt til bestyrelsen og Villy Sørensen suppleant.
11. Valg af revisor.
Karen Margrethe Maach afgår, Rita Kristensen blev valgt ind.
12.Valg af § 10 udvalg.
Villy Sørensen blev valgt (vej 1) Søren Christensen (vej 3) blev genvalgt.
13. Eventuelt.
Vores lille festudvalg bestående af Laura og Kirsten lovede at tage en sæson mere under forventning af at få lavet bedre forhold (udbygning) af overbygget terrasse.
Allan og Rie gjorde opmærksom på at vi har fået BI -AVL på vralden så vi kan købe honning og derudover få vore frugttræer bestøvet, dejligt ikke PS bierne er helt ufarlige skal vi hilse og sige.